Hoe ziet je kader er uit?

De smartphone heeft dezelfde beeldverhouding als je televisie, tenminste als je ‘m horizontaal houdt… Daar zit het ‘m net in, we houden de telefoon overwegend verticaal. Dan hebben we maar 1 hand nodig, alle toetsen in handbereik en belangrijker nog; onze andere hand is vrij om een kop koffie vast te houden.

Dat heeft dus impact op de traditionele wijze van filmen. De film die je normaal volledig passend op je tv kijkt, blijkt niet zo goed te passen in het verticale scherm van je telefoon. Sterker nog, slechts 30% van je scherm op je phone wordt gebruikt. Zo wordt je film wel erg klein.

Om de aandacht naar je film toe te trekken zul je bij dit publiek anders te werk moeten gaan. Je filmt je boodschap juist in een verticaal formaat. Hierdoor vult de film (grotendeels) het scherm wat fijner kijken is voor de gebruiker en waarmee je langer zijn/haar aandacht trekt.

smartphone
Je film via smartphone verspreiden? Zorg voor verticale of vierkante shots.

Get to the point and keep it snappy!

…en je publiek happy. Voor zover mijn freestyle skills…
Waarom? Saaie of oninteressante content skippen we gelijk op onze telefoons. Laat mensen meteen weten waar het over gaat in korte en snelle shots zodat je de aandacht weet vast te houden. Pas op dat het niet te snel gaat want dan haken mensen ook af.

Een blik op de tijdlijn van een montage.

Smartphones

We’re surrounded! Smartphones zijn overal. In de trein, op de fiets en in de wachtkamer. Overal zie je mensen hun smartphone gebruiken. Niet overal is het handig om je geluid aan te hebben. 85% van de mensen hebben zelfs het geluid uitstaan. Hoe zorg je dan toch dat je boodschap aankomt? Door beeld en tekst te combineren, denk aan ondertiteling maar ook aan slogans die je in je beeldmateriaal laat terugkomen. Hierdoor komt je boodschap goed aan bij jouw publiek.

Uiteraard zijn er tal van ideeën en mogelijkheden om je boodschap via smartphones te verspreiden aan jouw doelgroep. Graag kijk ik samen met jou naar de mogelijkheden.