Linkedin Native Video

Sinds vorig jaar is LinkedIn gestart met native video. Een ontzettend leuke maar vooral ook slimme nieuwe feature voor films op LinkedIn en voor marketeers zeer interessant.  De video’s kunnen namelijk op verschillende slimme manieren worden ingezet. O.a. komen er veel leuke en laagdrempelige kennisvideo’s van en door professionals.
 
Hoewel LinkedIn-video nog in de kinderschoenen staat, groeit het hard. Helaas is het nog niet voor alle bedrijfspagina’s beschikbaar, er word nog volop aan gesleuteld. Naar verwachting zal deze functie later in het jaar voor alle bedrijfspagina’s beschikbaar zijn.

Vloggen door medewerkers

Steeds vaker zien we vlogs verschijnen van medewerkers die trots zijn op het bedrijf waar zij voor werken. Ze laten graag zien hoe het achter de schermen uit zien. Sommige bedrijven moedigen dit zelfs actief aan om o.a. aanstormend talent warm te maken om bij hun te werken of om de bekendheid te vergroten.
 
Vlogs zien vooral veel op Youtube en Instagram met links op LinkedIn en Twitter. Naarmate bedrijven een jonger publiek proberen te bereiken, is de verwachting dat de vloggende medewerkers toe zullen nemen.
 
 

Livestreaming

Wist je dat 80% van de consumenten liever kijkt naar een live video dan dat ze iets branded lezen? En op Facebook ontvangt een live video 6 keer meer interactie dan een reguliere video.

Livestreamen groeit ook op Instagram. Het is een laagdrempelige manier om je volgers meteen te betrekken bij iets wat je op dat moment doet. 

Instagram Stories

Instagram Stories is het afgelopen jaar geëxplodeerd in gebruikers, zelfs het totaal gebruikers van Snapchat voorbij. Simpele, korte, behind-the-scenes video’s met de smartphone gemaakt. Simpel, persoonlijk en allemaal in verticaal formaat. Een leuk voorbeeld is een kijkje achter de schermen bij actrice Taraji P. Henson.

Verticale en vierkante video’s

De laatste trend is er al een tijdje maar nu wordt het door steeds meer social mediakanalen omarmd: het verticale beeldformaat.

Verticale en vierkante video’s are here to stay! Alle social mediaplatformen passen zich aan hoe de consument video’s opneemt, horizontaal, verticaal of vierkant. YouTube bijvoorbeeld, gaat al deze formaten ondersteunen op mobiel. Dat betekent geen zwarte balken aan de zijkant van een verticale video meer!

Wat zijn jouw gedachten over de videotrends voor dit jaar? Laat een reactie achter!